Rega NAIA

12.89915.999

OP DEMO / OP VOORRAAD

Rega NAIA – DE ULTIEME REGA TURNTABLE

De Rega Naia platenspeler is het resultaat van jaren nauwgezette ontwikkeling die werd gebruikt om de inmiddels beroemde ‘Naiad’ testtafel te maken. De Naia neemt het beste van deze ontwikkeling en technologie over in een productieklare versie zonder compromissen. De Naia zit boordevol baanbrekende functies, materialen en technologie die Rega gedurende vele jaren heeft ontwikkeld om een nieuw niveau van vinylweergave te bereiken.

Het hart van muziek

De Rega Naia tilt onze baanbrekende plinttechnologie met lage massa en hoge stijfheid naar een hoger niveau door gebruik te maken van een met grafeen geïmpregneerde koolstofvezel skeletsokkel met een kern van Tancast 8-schuim. Deze ultrastijve structuur wordt verder versterkt met twee keramische aluminiumoxide beugels, hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt om de herontworpen, resonantiegeregelde keramische platter met verbeterd vliegwieleffect en complex profiel te creëren.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

 • Met grafeen geïmpregneerde koolstofvezel skeletsokkel met Tancast 8 schuimkern
 • ZTA Zirkonium gehard aluminiumoxide (keramisch) centraal lager
 • RB titanium toonarm : Verticaal titanium lager uit één stuk en verticale as uit titanium
 • Wolfraam balansgewicht as en gewicht
 • Keramische boven- en onderbeugels
 • Geavanceerde, volledig instelbare voeding
 • Resonantiegeregelde keramische platter met verbeterd vliegwieleffect en complex profiel
 • Voeten van aluminium met lage massa
 • Triple Reference aandrijfriemen voor verbeterde stabiliteit en aandrijfkarakteristieken.
 • Rega Aphelion 2 MC af fabriek gemonteerd (optioneel)
 • Levenslange garantie tegen fabricagefouten
Rega NAIA

PRODUCTGEGEVENS

 • ALUMINIUM NAAF EN ZTA-NAAFLAGERSAMENSTEL

  De Naia maakt gebruik van een op maat gemaakte aluminium subplatter met een spindel en centrale lager van ZTA (zirconium gehard aluminiumoxide). ZTA werd vroeger ontwikkeld voor gebruik in veel grotere machines in de papierindustrie. De slijtvastheid was veel hoger dan die van aluminiumoxide, waardoor dit het perfecte materiaal was om een centrale lagersamenstelling van te maken. Uitzonderlijk complex om te maken, de productie is vergelijkbaar met andere oxide keramiek. Het stuk begint als een poederpreparaat met sproeidrogen en wordt gevormd in een isostatische pers (die in alle richtingen druk uitoefent om een gelijkmatige dichtheid te creëren). Het stuk wordt dan groen gedraaid (voor het bakken) en 3 dagen op 1600 °C gebakken, waarna de onderflens en het boorgat worden afgeslepen voor het uiteindelijke honen zodat het overeenkomt met de spindeldiameter. De as en het lager worden dan als set bij elkaar gehouden om de perfecte pasvorm te garanderen.

  ZTA is beter tegen abrasieve slijtage en is uitzonderlijk hard, waarbij zowel de spindel als het lager van identiek materiaal zijn gemaakt. Dit vermindert het risico op slijtage omdat ze dezelfde hardheid hebben. De spindel loopt op een ultradun laagje volledig synthetische olie die slijtage nog verder vermindert. Het resultaat van dit complexe engineeringproces is de hardste, nauwkeurigste en duurzaamste lagersamenstelling die we ooit hebben geproduceerd.

Rega NAIA

SOUND ODYSSEY BV
Brandstraat 28
9255 Buggenhout
Belgium